Краткосрочен кредит

4.3/5 - (9 votes)

Краткосрочен кредит: как да се възползвате максимално от предимствата му

Краткосрочният кредит е форма на финансиране, предоставяна за кратък период, обикновено с период до няколко месеца. Този вид кредит предоставя бързо и лесно решение на финансовите трудности, които може да срещнете. Това е отличен начин да се справите със спешни нужди, като ремонти, неочаквани медицински разходи, заплащане на сметки или покриване на временно намаляване на приходите.

Този вид сигурни кредит е предназначен да покрие краткосрочни финансови нужди. Понякога се появяват непредвидени ситуации, за който парите не стигат. Често те са за ниски суми и за това и срокът им за връщане е по-кратък.

100% сигурен онлайн процес на кандидатстване

Кредит с прозрачни условия

За кого са полезни краткосрочните заеми

От такъв вид кредит могат да се възползват както физически, така и юридически лица. Не само личният живот може да представи изненади, това може да се случи и в сферата на бизнеса и търговията. Удобен краткосрочен кредит може да бъде полезен именно и за хората, които се занимават със собствен бизнес. Чрез него могат да бъдат покрити различни разходи или да бъде използван за развитие за дейността.

Какъв е максималният срок за одобрение на краткосрочен заем

Ако изберете краткосрочен заем от небанкова финансова институция, то срокът за одобряване е максимално до 1 или 2 дни. Много често това може да се случи дори и в рамките на работния ден. Възможно забавяне на отговор може да бъде предизвикано ако подадете заявка в почивни дни и официални празници.

Лихвени проценти и разноски

Лихвените проценти и допълнителните такси много зависят от институцията, от която взимате заем. Известно е, че при банковите кредити те са по-ниски, но изискванията са по-високи. Онлайн кредиторите може и да ви предложат по-високи лихви, но процесът на кандидатстване е много по-лесен и изискванията са много по-малко.

Краткосрочни кредити за малки и средни предприятия

За малките и средните предприятия, които често се сблъскват със сезонни или краткосрочни финансови нужди, краткосрочните кредити могат да представляват бърз и лесен начин за покриване на разходи или разширяване на бизнеса си. Те могат да бъдат използвани и за подпомагане на паричния поток по време на нестабилни периоди.

Частни лица

За частни лица, краткосрочните кредити могат да бъдат полезни при неотложни финансови нужди. Те могат да помогнат при покупка на автомобил, покриване на неочаквани медицински разходи или финансиране на краткосрочни проекти.

Стартъпи

Стартъп компаниите често се нуждаят от краткосрочни средства, за да започнат или ускорят своя бизнес. Краткосрочните кредити могат да бъдат подходящи за покриване на началните разходи и развитието на бизнес плана.

Източници на краткосрочен кредит

Краткосрочни банкови кредити

Банковите институции са класическия източник на краткосрочен кредит. Те предлагат различни видове заеми, предназначени за фирми и частни лица. Въпреки това, често банките отпускат кредити за по-високи суми и трябва внимателно да определите нуждите си.

Сигурни кредити и заеми

Бързи краткосрочни кредити

Бързите краткосрочни кредити се отличават със своята невероятна скорост на одобрение. Също така при тях не се изискват прекалено много документи. Минималната бюрокрация прави процеса на заемане на пари бърз и лесен.

Изисквания и процес на одобрение за краткосрочен кредит

Всеки, който се интересува от кредит, трябва да започне с разбирането на понятието „кредитен рейтинг“. Този рейтинг представлява оценка на вашата кредитоспособност и способността ви да връщате заемните средства своевременно.

За да подобрите своя кредитен рейтинг и увеличите шансовете си за одобрение на кредит, важно е да връщате всички задължения навреме и да се грижите за своята финансова дисциплина.

Другото изключително важно изискване е да имате добър и редовен доход. Ако имате по-високи приходи, то може да ви бъде отпусната и по-висока сума. И обратното, ако доходите ви са ниски, кредитната институция може да откаже заявката ви,

Процес на Одобрение и Срокове:

Процесът на одобрение на кредит зависи от финансовата институция и вида на кредита. Обаче, обикновено той включва следните стъпки:

  1. Подаване на заявка: попълнете заявка в избраната банка или финансова институция.
  2. Преглед на документацията: кредиторът ще прегледа предоставената от вас документация и ще извърши проверка на вашата кредитна история.
  3. Одобрение или отказ: след провеждане на анализ ще получите отговор от институцията.
  4. Подписване на договора: при одобрение, ще бъдете поканени да подпишете кредитния договор, в който се посочват условията на заема.
  5. Изплащане на кредита: след подписването на договора, ще можете да изтеглите исканите средства и да започнете изплащането според уговорените срокове и лихви.